Politisk bloggere – James Kotecki

De fleste har fått med seg hva det å blogge er. Ikke alle er interessert, og de som er det driver gjerne på med det selv. For meg er blogging, eller web-logging om du vil, blitt en informasjonskilde som i stor grad gjenspeiler massemedia, men som i større og større grad blir uavhengige og produserer eget stoff (det skal sies at mange av disse bloggene grenser til proffesjonelle publiseringssider, men den diskusjonen til en annen gang). Nylig fant jeg en politisk videoblogger med navn James Kotecki, som har intervjuet personer som Mike Gravel (promoteringside, wikipedia) og Ron Paul (promoteringside, wikipedia), begge mulige presidentkanditater for demokratene og republikanerne i statene, respektivt. Med tanke på at karen er yngre enn meg må jeg bare si respekt.

Interessen min for Mike Gravel ble vekket etter at jeg så hans bidrag til massedebatten som ble holdt mellom demokratenes 8 mulige presidentkandidater for det amerikanske presidentvalget i 2008. Det var hans hissige motstand mot krigen i Irak og hans velformulerte meningsytringer som imponerte meg den gang, og den retorikken har han ført videre i intervjuet han har med James Kotecki (spesielt kan jeg anbefale praten deres om National Initiative).

James Kotecki har som sagt også intervjuet Ron Paul, som er en av republikanernes presidentkandidater. Interessen for han ble vekket etter å ha sett intervjuet med ham av Steve Colbert (fra The Colbert Report, som er et politisk humorshow). Paul kaller seg selv Constitutionalist, og er en svoren tilhenger av den amerikanske grunnloven. I utgangspunktet er jeg meget skeptisk overfor republikanere, av den ene grunn at George W. Bush har satt et stempel på partiet som er vanskelig å vaske vekk med noen såpe, men overfor Ron Paul føler jeg et håp for partiet, og i neste omgang landet. Ok, i overkant dramatisk, men skal komme tilbake til tankene mine på det i en senere post (har fått en økt interesse for amerikansk politikk i det siste… som sagt, mer om det senere).

Når jeg ser de foreløpige verkene til bloggere som Kotecki så opplever jeg en glede i å se hvor godt de tekniske hjelpemidlene i dag blir brukt, og jeg øyner håp for kvalitative innholdproduksjon i større skala. Og det er bare moro!

Noen andre her som syns amerikansk politikk er morsomt? (interessant er kanskje bedre ordvalg=)

Reklamer

3 Svar til “Politisk bloggere – James Kotecki

  1. Jeg synes sprøtt er et bedre ord for amerikansk polikk. Og hvorfor skal de absolutt begynne så ekstremt tidlig med presidentkampanjene sine? Det er det ikke bare jeg som syns, tydeligvis.

  2. Sprøtt er også et passende adjektiv. Oppstyret rundt presidentvalget er en tidkrevende affære, tydeligvis (jeg har selv ikke vist prosessen særlig interesse før denne gang, og vet derfor lite hva som har vært vanlig).

    For min del har jeg lagt øret til oppstyret da jeg nesten ikke kan vente på å se nåværende president avslutte sin periode, og man kanskje kan øyne et skifte i den nye. Ikke at det vil forandre så mye kanskje, men jeg tror at alt er bedre enn det presidentstyret som sitter nå. Noe naivt kanskje, men det er nå sånn jeg tenker=)

  3. Tilbaketråkk: CNN/YouTube Debates - et godt hjelpemiddel til demokratiet? « [megoth]

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s